duwtjeinderug.nl - anoek binnerts - 06-24925130

integratieve kindertherapie

Wanneer je tegen een probleem aanloopt, ontwikkel je een manier om met het probleem om te gaan. Dat is eigenlijk heel knap! Alleen kan het zijn dat het niet altijd de meest handige manier is. Denk bijvoorbeeld aan een meisje dat vaak angstig was, en zichzelf beschermde door heel hard te roepen dat ze alles durfde en alles goed kon. Dat werkte voor een tijdje, maar haar angst bleef en bovendien wilden andere kinderen niet graag met haar spelen, omdat ze zo opschepte. Vervolgens werd ze nog onzekerder en angstiger, omdat ze zó haar best deed, maar niet begreep wat er misging.

Bij integratieve therapie kijken het kind en ik samen naar dat waar hij last van heeft, om vervolgens te bepalen of de manier waarop hij nu met zijn probleem omgaat, nog wel handig en prettig is. Hierna kunnen we zoeken naar iets wat wél prettig voelt.

Inmiddels heb ik ruim 5 jaar ervaring als therapeut en ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAvP) en aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA onder registratienummer 820-25061976. Als therapeut heb ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten en ben ik gehouden aan de beroepscode. Vertrouwelijkheid is de basis voor zowel mijn clientje als zijn of haar ouders!

De therapie wordt door een flink aantal verzekeraars (deels) vergoed. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. Ook het persoonsgebonden budget (PGB) zal in sommige gevallen ingezet kunnen worden.