duwtjeinderug.nl - anoek binnerts - 06-24925130

over anoek

Ik ben geboren (1976) en getogen in Harderwijk, en heb ruime ervaring opgedaan als leerkracht in zowel regulier als speciaal onderwijs.

Omdat ik merkte dat er helaas in iedere groep wel kinderen zijn die niet lekker in hun vel zitten, heb ik de opleiding 'Integratieve Kindertherapie' aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAvP) in Amsterdam gevolgd. Tijdens de opleiding bouwde ik een praktijk op, om in 2007 afgestudeerd en wel zelfstandig aan het werk te kunnen.

Samen met mijn man en 2 kinderen ben ik in april 2011 teruggekeerd naar Harderwijk. Hier heb ik een lichte en gezellige praktijkruimte aan huis.

motivatie

Ik werd altijd aangetrokken door de kinderen in de klas die niet lekker in hun vel zaten, om wat voor reden dan ook. Ik had het gevoel dat ik die kinderen niet genoeg hulp, aandacht en tijd kon bieden in mijn rol als leerkracht. Ik merkte dat ik geen handvatten had om kinderen te helpen die sociaal-emotioneel niet lekker in hun vel zaten. Als leerkracht kon ik dit signaleren en kenbaar maken aan de ouders, maar ik kon de kinderen niet datgene bieden wat ze nodig hadden. Toen ik hoorde van integratieve kindertherapie, paste dat helemaal bij mij. Inmiddels heb ik mijn diploma gehaald aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NVPA) en nu werk ik twee dagen in de week als integratief kindertherapeut in mijn praktijk aan huis in Harderwijk. Daarnaast sta ik één dag in de week voor de klas.

Eén van de leukste dingen in zowel mijn werk als leerkracht als tijdens de integratieve therapie, is het gezicht van een kind wanneer hij/zij ontdekt dat hij helemaal zelf de oplossing voor een probleem gevonden heeft!